Střezinský OPEN DWOOR přilákal více než 1500 lidí

Email Tisk PDF

Kapely, orchestry, ale i klasická a folklórní muzika zněla ve čtvrtek 26. května ze dvora Základní umělecké školy Střezina. Kromě hudby si návštěvníci užili i sprejerský mejdan a vernisáž v podání výtvarníků, taneční vystoupení a samozřejmě divadlo. Produkce mladých umělců přilákala více než 1500 návštěvníků.

„ Jsem nadšený z velké účasti a z toho, jak výborně všechno dopadlo. Nic z toho by se nestalo, nebýt úžasné spolupráce učitelů a všech co se na akci podíleli. Jsem rád, že se bude škola přestavovat, protože jinak se sem příští rok už nevejdeme,“ dodává se smíchem Tomáš Antonín Mucha, učitel ZUŠ Střezina, který akci před osmi lety vymyslel a je jejím hlavním organizátorem.

Dopoledne stejně jako v loňském roce patřilo dětem z mateřských a základních škol. Mimové  - žáci literárně-dramatického oboru je provedli zákoutími umělecké školy, kde je učitelé jednotlivých oborů seznámili s nástroji, na které vyučují. Chodbu školy zabralo loutkové divadlo, děti si mohly loutky i povodit. V tanečním sále čekaly na děti ukázky ze závěrečného vystoupení, užily si tak chvilku v cirkusu nebo na školním výletu. U výtvarníků si mohly vyrobit i vlastnoručně malovaný odznáček. Na dvoře školy hrály střezinské nejmladší kapely.

Kdo přišel odpoledne, chvílemi nemohl stíhat všechny body nabitého programu. Hrálo se na dvou podiích, program byl v tanečním sále, v tom hudebním se konal koncert klasické hudby. Maraton kapel oddělení populární hudby občas zpestřilo vystoupení folklórního souboru Peciválek, divadelní představení nebo vernisáž žáků výtvarného oboru. OPEN DWOOR zakončila derniéra představení Višňový sad v podání herců Divadla Jesličky Josefa Tejkla stálé scény ZUŠ Střezina. Na festivalu nechybělo občerstvení a atrakce pro děti. Fotogalerii (Jaub Misík, Anna Bartolotti, Jitka Hodasová) si prohlédněte ZDE.